Znáte to také? Prožijete důležité chvíle ve svém životě, které byste si rádi uchovali v paměti navždy. To, co se vám v tu chvíli zdá nezapomenutelné se však začne postupně ztrácet v mlhovině vzpomínek. A vy zjistíte, že už si skoro nic nepamatujete. A to je škoda.

Ráda bych si pro sebe tyto chvíle uchovala. Už nějakou dobu se chystám psát si deník. Dokonce jsem od kamarádek dostala několik krásných sešitů, které k tomu přímo vybízejí. A má lenost zatím vítězí a důležité vzpomínky protékají mezi řádky, které nebyly ani napsány.

Blog vnímám jako osobní prostor a zároveň prostor pro sdílení mého života, který může být inspirací, útěchou i povzbuzením pro nás všechny. Nejsem dokonalá a nikdy nebudu. Dělám spoustu chyb, za které jsem ráda, protože se jimi učím a stávám se citlivějším, moudřejším a laskavějším člověkem. Mým hnacím motorem je žít v souladu se svým nitrem. Jak se říká „Jak uvnitř, tak navenek“. A to mi přináší svobodu být sama sebou v každé situaci. Protože nemám co skrývat před sebou, ani před druhými.

A tak mě to dovedlo až sem. Do světa elektroniky a virtuálního sdílení, které má dosah k mnoha srdcím, bez závislosti na mé přítomnosti. Dlouho jsem se této cestě bránila a upřednostňovala osobní kontakt, ale doba se mění a možnosti také. Má kapacita pro osobní setkání je velmi omezena a tak se otevírám světu. Ať dar, který nesu, žije svým životem, byť prostřednictvím toho, co napíši z hloubi srdce. Už to je léčivé nejen pro mě.

Blog se mi stává mým deníkem, prostorem pro sdílení mého života ve všech jeho podobách. Protože život je neustálá změna, pulzace. Život je jako oceán. Ať je na jeho hladině jakákoli bouře, tak v jeho hlubině je vždy klid, ticho. A to ucítíte, jen když se ponoříte do větší hloubky ve svém životě, oceánu, srdci. Hlubina je tuneustále, čeká na vás, až si ji dovolíte objevit. Máte času, kolik potřebujete.

Vše co píši vyvěrá z této hlubiny v mém srdci. Protože být zranitelná a sdílet tuto zranitelnost se světem, je ta největší odvaha a síla. Otevírám vám brány mého života, mého srdce. Jste srdečně zváni. Jen vás prosím o úctu a respekt…

Děkuji

Markét